18.8.2016

Puutarhasuunnittelu

Puutarhasuunnitelma, pihasuunnitelma, kasvisuunnitelma, hoitosuunnitelma, neuvontakäynti…

Hyvin suunniteltu ja kauniisti toteutettu piha kestää aikaa ja on helppohoitoinen sekä viihtyisä. Ammattilainen pystyy huomioimaan tonttisi erikoispiirteet ja valitsemaan ratkaisut siihen sopiviksi. Säästät myös rahaa, kun perustat piharakenteet kestävästi ja vältyt epäonnekkailta kasvikokeiluilta. Kaunis pihapiiri nostaa myös kiinteistön arvoa.
Puutarhasi suunnittelu lähtee aina sinun ja perheesi tarpeista ja toiveista. Ammattilainen kannattaa ottaa avuksi yhtä hyvin uudistalon pihan kokonaisuunnitteluun kuin vaikkapa yksittäisen kukkapenkin suunnitteluun. Suunnitelma kannattaa teettää, vaikka et pystyisi tai haluaisi toteuttaa kaikkia muutoksia heti. Suunnitelma toimii pysyvänä ohjenuorana pihatöillesi ja tuloksena on toiveidesi mukainen kokonaisuus.

Joskus suunnitelmaa ei edes tarvita, vaan suureltakin tuntuva ongelma voi ratketa puutarhurin neuvontakäynnillä paikan päällä.
Voit kutsua puutarhurin neuvontakäynnille kun
– kaipaat ratkaisuideoita tai vahvistusta omille ideoillesi
– tarvitset neuvoja kasvien istuttamiseen, hoitoon tai leikkaamiseen
– kaipaat apua vanhan pihan kasvilajien tunnistamiseen
– haluat olemassa oleville pihakasveillesi hoitosuunnitelman jne.
Neuvontakäynti on tavallisimmin 1 – 1,5 h. Mikäli päädyt käynnin pohjalta tilaamaan pihasuunnitelman, käynnin hinta sisältyy suunnitelman hintaan.

Kasvisuunnitelma voidaan laatia joko koko pihalle tai pihan osalle (esim. sisääntulopiha, kukkapenkki, kosteikko tms). Se sisältää luonnospiirustuksen, josta ilmenee pihan tomintojen sijoittelu, kulkuväylät, kasvien paikat ja lajit sekä kappalemäärät ja istutusetäisyydet.

Puutarhasuunnitelmasta ilmenee vähintään pihan toimintojen sijoittelu, kasvien paikat ja lajit/ kappalemäärät ja istutusetäisyydet, kirjalliset työselitykset, pintamateriaalit neliömäärineen ja pihakivien ladontamalli. Tarpeen mukaan suunnitelmaa voidaan täydentää detaljikuvilla, valaistussuunnitelmalla, kasvien kirjallisilla istutus- ja hoito-ohjeille, kustannusarviolla jne. Mikäli et tee pihan rakennustöitä itse vaan tarkoituksesi on teettää pihatyöt ulkopuolisella tekijällä, suunnitelma tarvitaan lähes aina.
Suunnitelman pohjaksi tarvitaan mittakaavassa oleva piirros suunniteltavasta alueesta, esim. tontin asemapiirros, sekä yleensä myös suunnittelijan käynti paikan päällä.

Projektinjohto ja -koordinointi

Mikäli haluat, kilpailutamme myös suunnitelman toteuttajat/ rakentajat puolestasi ja huolehdimme projektin toteutuksesta valmiiksi asti. Näin saat halutessasi puutarhasi valmiina vaikka avaimet käteen!

Sitovan hinnan suunnitelmasta ja siihen mahdollisesti liittyvästä projektikoordinoinnista annamme keskusteltuamme tarpeistanne ja toiveistanne sekä tutustuttuamme kohteeseen.

Teemme myös vihersisustussuunnitelmia koteihin ja pienyrityksiin.
Teemme toiveidesi pohjalta suunnitelman kotiisi, viherhuoneeseesi tai toimistoosi sopivista huonekasveista ja sisustukseesi sopivista ruukuista ja istutusaltaista. Saat kasvien jatkohoito-ohjeet ja halutessasi myös hankimme kasvit ja materiaalit kontaktiverkostoamme hyödyntäen.

Toimialueemme on Loviisasta käsin koko Itä-Uusimaa (Itä-Helsinki / Itä-Vantaa/ Sipoo / Porvoo / Loviisa / Pyhtää).

Ota yhteyttä tai pyydä tarjous omasta kohteestasi ja aloita matka unelmiesi puutarhaan!

Tutustu asiakaskommentteihin yhteistyöblogissa
Koti Asemalla blogi osa 1
Koti Asemalla blogi osa 2