Useimmat meistä joulustressi valtaa jossakin vaiheessa, mutta varmin tapa välttää sitä on aloittaa valmistelut ajoissa. Haluamme auttaa sinua siinä tarjoamalla joukon eettisiä valintoja joulusi koristeluun ja ainutlaatuisiksi lahjoiksi. Tuotteemme ovat pääsääntöisesti kehitysmaissa eettisiä periaatteita noudattaen käsin valmistettuja tuotteita. Eettiset periaatteet tarkoittavat, että tuotteen tekijöille maksetaan kunnollinen korvaus heidän tekemästään työstä ja myös heidän työoloistaan huolehditaan. Tämä ei ole lainkaan itsestään selvää kehitysmaissa! Monet tuotteistamme on valmistettu kierrätysmateriaaleista tai ovat aitoja vanhoja tavaroita, mikä omalta osaltaan säästää luonnonvarojamme.

Uutta eettistä, käsityötä, ekologista Nkukulta

Klikkaamalla kuvaa pääset suoraan tuotteisiin verkkokaupassa ellei tekstissä mainita toisin.

Glögiaika on koittanut! Dakara -mukit sopivat niin glögin, kuuman mehun kuin kahvin ja teen tarjoiluun. Valitse hauskasti jokaiselle oma väri tai klassisemmin kaikki samaa väriä. Käsin tehtyä keramiikkaa.

Tunnelmanluojaksi kotiin ja joulupöytään! Käsin valmistetut Morri -tuikkulyhdyt (ns. votiivilyhdyt) ovat lasia ja metallivärein liukuvärimaalattu. Isompi kullanvärinen ja pienempi havunvihreä.  

Bimala -lasilyhty tuo rauhallista tunnelmaa kotiisi. Hopeanväriset kulmavahvikkeet käsin muotoillut.

Nema -lyhdyssä on kauniit käsin valmistetut antiikkimessingin väriset koristeet. Ripusta koukkuun tai aseta pöydälle.

Bequai Pentagon -rasia on kerrassaan upea lahja esim. korurasiaksi tai muiden kauniiden piekkuesineiden säilytykseen.

Pöytäpeili Bequai kätkee taakseen pienen säilytyskaapin koruille, meikkitavaroille tai pikkuesineille! Ihana kotiin tai lahjaksi!

Tämä iso halkaisijaltaan 18 cm koristepallo on messinkilangasta käsin tehty ja avattava, niin että voit laittaa sen sisälle esim. jouluvalot tai muuta lahjaksi sopivaa.

Tämä tyylikäs Ngoni joulukuusen latvatähti ei ruttaannu! Käsin valmistettu messinkilangasta.

Suloisen sydämenmuotoisen Beme -säilytysrasian messinkikannessa on käsin etsattu kaunis kuvio.

Tutut Mokomo -tuikkulyhdyt antiikkimessingin värisenä kahta eri kokoa edelleen saatavana.

Reilun kaupan tuotteita Ian Snowlta

Käsin muotoiltu rustiikkinen metallivati sopii kynttilöiden, kukka-asetelmien tai ruukkukukkien alustaksi. Halk. 25 cm, reunan kork. 5,5 cm.

Pienet käsin valmistetut kehykset messinkiä ja lasia valokuvien tai pikku aarteiden taltioimiseen. Setissä 3 erilaista kehystä, koko n. 8,5 x n 8,5 x 1 cm.

Etsitkö jotain todella uniikkia? Aito vanha junailijan lyhty tunnelmavalaisimeksi kotiin tai upeaksi lahjaksi!

Käsin valmistetut messinkikehykset valokuvien, piirustusten tai pikku aarteiden taltioimiseen. Vaakamallinen kehys n. 13 cm x lev. n 18 cm x 1 cm, ripustin messinkiketjua.  Pystymallinen kehys n. 15 cm x lev. n 10,5 cm x 1 cm, ripustin juuttinarua.

Lisäksi runsas valikoima pikkumattoja 60 x 90 cm kotiin tai lahjaksi. Joukossa mm. kierrätysmateriaalista valmistettu nahkamatto sekä juutista ja nahkasta sekä juutista ja puuvillasta valmistettuja mattoja. Katso valikoima tästä 

 

Tulossa valikoimaan lähipäivinä

Seuraa Facebook -sivuamme, niin saat nopeimmin tiedon, milloin tuotteet ovat tulleet varastoon.

Isot Sanganeri puuvillatekstiilit ovat monikäyttöinen lahja: päiväpeitteeksi, kalusteiden peitteeksi, seinävaatteeksi, verhoiksi… Värit sinisävyinen ja punasävyinen. Tekstiilin koko 250 x 210 cm.

Joulukodin kaunistukseksi

Käsin makramee -tekniikalla punottu upea lampunvarjostin.

Makramee -tekniikalla käsin punottu kerroksellinen lampunvarjostin.

Kierrätysmateriaaleista käsinkudottu Morellow -dhurriematto on käsityön taidonnäyte! Koko 120 x 180 cm.

Joulusiivoukseen ja -pyykkäykseen Naturetten luonnonmukaiset aineet

Jouluna on hyvä ajatella myös luonnon parasta. Valitse siksi pyykkisi pesuun luonnonmukaiset Naturette pesupulverit ja huuhteluaineeksi pyykkietikka. Ne ovat täysin biohajoavia eivätkä vahingoita vesistöjä. Useita tuoksuvaihtoehtoja ja myös hajusteeton vaihtoehto hajusteherkille. Pyykkietikkaa voit käyttää myös kodin puhdistukseen. Helpoimmalla kodin pintojen puhdistuksessa pääset käyttövalmiilla siivoussuihkeella. Imurointipuuterilla raikastat matot ja kalusteet. Valitsemalla Naturetten tuotteet tuet luonnonsuojelua myös rahallisesti, sillä jokaisesta myydystä tuotteesta Naturette lahjoittaa 5% Suomen luonnonsuojeluliitolle. Tänä vuonna avustuskohteena ovat Suomen vesistöt. Tuotteet ovat myös ihana lahja henkilölle, jolle luonto on tärkeä! Tuotteet löytyvät täältä