Näin vuoden alussa on hyvä aika luoda katsaus tulevaan vuoteen. Aloitetaan tällä kertaa väreistä, joiden  paluuta sisustukseen on uumoiltu jo jonkin aikaa vastapainoksi pitkään pinnalla olleelle vaalealle. Viime kesän asuntomessuilla valtaosa sisustuksista oli kuitenkin vielä turvallista vaaleaa ja harmaata ripauksella isokuvioista tapettia, mustia keittiöitä tai tehostevärillä maalattuja yksittäisiä seiniä. Suomalaiset lämpenevät hitaasti värien vaihdoksille, joten nähtäväksi jää, miten nopeasti värit todellisuudessa alkavat näkyä kodeissamme. Ja mikäpä siinä, vaaleat peruspinnat ovat neutraali tausta, jota on helppo muunnella ja raikastaa voimakkaillakin kaluste- ja tekstiiliväreillä, jos halua ja rohkeutta riittää.

Trendivärit

Väriammattilaiset valitsevat vuosittain trendivärejä ja kokoavat värikarttoja niiden ympärille. Trendiväreistä voi olla montaa mieltä, mutta näiden ohessa esiteltävät värikokoelmat helpottavat suuresti yhteen sopivien värien löytämistä. Näiden avulla on helppo valita esim. kodin kalusteita, tekstiilejä ja muita sisustustuotteita, ja luoda värikäs kokonaisuus, jonka värit sointuvat yhteen. Tai luoda harmoninen kokonaisuus käyttämällä yhden värin eri sävyjä.

Tikkurilan vuoden 2019 trendiväri on korallin- ja persikanpunaiseen vivahtava Flamingo K319

Suomessa vuoden trendivärin ja trendivärikokoelmat valitsee Tikkurila Oy:n ammattilaisraati. Raadin jäseniin ja heidän ideoihinsa  värien käytöstä voit tutustua tarkemmin tästä. 

Myös muihin tämän vuoden trendivärikarttoihin kannattaa tutustua. Samasta lähteestä löydät vankan paketin väreistä sekä ohjeita ja ideoita niiden käyttöön.  Tiesithän, että väreillä on myös vahva vaikutus ihmisen mielialaan ja psyykeen? Jos sinun on tarkoitus uudistaa sisustustasi kevääksi, kannattaa tutustua myös tähän puoleen. Kirjallisuudesta ja netistä löytyy paljon tietoa aiheesta. Tässä yksi vinkiksi.

Jos sinulla on suunnitelmissa remontti, voit vaikuttaa värivalinnoilla tilan mittasuhteisiin visuaalisesti. Ts. voit saada huoneen näyttämään isommalta/ pienemmältä, korkeammalta/ matalammalta tai leveämmältä/ kapeammalta tarpeesi mukaan. Asiasta voit lukea lisää vaikkapa tästä jutusta.

Pantonen (kansainvälinen värijärjestelmä PMS, Pantone Matching System) valitsema vuoden 2019 trendiväri on Living Coral, Pantone 16-1546. Tutustu tarkemmin tästä Elle Decorin jutusta(enlanninkielinen).

Kansainvälisestä trendivärimaailmasta voit lukea lisää tästä Elle Decorin jutusta (englanninkielinen).

Greatroomshop ja trendivärit

Vaikka verkkokauppamme toiminta perustuukin muille arvoille kuin trendeille, pyrimme kuitenkin löytämään valikoimaamme myös trenditietoiseen makuun sopivia tuotteita ja värejä. Etenkin reilun kaupan toimittajallamme Ian Snowlla on värikkäitä tekstiilejä, joista pyrimme poimimaan suomalaiseen makuun soveltuvia tuotteita. Esim. tällä hetkellä valikoimassamme oleva riipputuoli sopii hyvin kevään trendivärivalikoimaan.

Tiedotamme uusista tuotteista Facebook-sivuillamme ja Instagramissa sekä näissä uutiskirjeissä. Seuraamalla sivujamme saat nopeimmin tiedon uutuuksistamme.

https://www.facebook.com/Greatroom.fi/
https://www.instagram.com/greatroomshop