Tähän voidaan laittaa tekstiä!

Greatroomshop – tahto tehdä hyvää

Tuotevalikoimamme kantava voima on tahto tehdä hyvää. Sen vuoksi valikoimaamme poimitut tuotteet täyttävät vähintään yhden seuraavista periaatteista:

  • ympäristöystävällisyys ja luonnon suojeleminen
  • käsityön kunnioitus ja perinteisten työmenetelmien vaaliminen tai 
  • eettisyys ja heikoimmassa asemassa olevien tukeminen.

Näistä syistä tuotevalikoimassamme on paljon käsityönä tehtyjä tai kierrätysmateriaaleista valmistettuja tuotteita, kehitysmaiden designereiden ja naisten valmistamia tuotteita sekä vanhoja ja käytettyjä vintage ja antiikkitavaroita.

Valitsemalla valikoimamme tuotteita tuet samalla ponnisteluja ympäristömme hyväksi sekä tuet heikompiosaisia kehitysmaissa. Kiitos, että sinullakin on tahto tehdä hyvää!  

Tervetuloa tutustumaan tuotteisiimme täällä!

Lisää arvoistamme voit lukea tästä artikkelistamme 

Tavarantoimittajamme ja brandit, joiden arvot jaamme

Nkuku – arvot ovat eettisyys, ympäristö­ystävällisyys ja käsityö

Eettisyys

Nkuku tekee yhteistyötä itsenäisten yritysten, sosiaalisten hankkeiden ja osuuskuntien kanssa. Se keskittyy vahvojen liikesuhteiden luomiseen tavarantoimittajiensa kanssa tavoitteena molemminpuolinen menestys. Toimintaperiaatteena on läpinäkyvyys ja tavarantoimittajat kohdataan kumppaneina. Avoimeen vuoropuheluun ja viestintään kannustetaan. Tavarantoimittajia tavataan säännöllisesti ja heitä avustetaan  tuotantokyselyissä sekä tarjotaan tukea ja neuvoja. Hyväksymällä kohtuullisen pitkät toimitusajat varmistetaan, että tuotantoon ei kohdistu tarpeetonta painetta eivätkä valmistajien kapasiteettirajat ylity. Nkuku noudattaa maailmanlaajuisesti tunnustettuja Reilun kaupan periaatteita, minkä lisäksi toimitusten hallintaan on vielä tarkennetut menettelytavat. Lähtökohtaisesti työskentely tapahtuu toimittajien kanssa, jotka ovat Reilun kaupan prosessin alussa. Kun on varmistunut, että toimittajalla on tahtoa aloittaa eettinen matka, heihin investoidaan ja panostetaan, jotta he saavuttaisivat tavoitteensa. Tämän vuoksi Nkukun toimittajat ovat kaikki eri vaiheissa omalla akkreditoinnillaan. Reilu kauppa tarjoaa näille käsityöläisille mahdollisuuden rakentaa tulevaisuutta. Se auttaa paikallisia yrityksiä kehittymään ja luomaan kestävää työllisyyttä.

Ympäristö­ystävällisyys

Nkukun tuotteet valmistetaan luonnonmukaisista ja kierrätettävistä materiaaleista kestävien tuotantomenetelmien avulla. Myös pakkauksissa käytettävät materiaalit tarkistetaan säännöllisin väliajoin ja pakkausmateriaaleina käytetään kierrätyslaatikoita jos se vain on mahdollista. Prosesseja tarkkaillaan jatkuvasti ja uusia tehokkaampia tapoja etsitään. Tavoitteena on pitää lentorahdin määrä minimissä.  Monet tuotteista ovat käsin tehtyjä ja valmistettu kierrätysmateriaaleista. Kierrätysmateriaalit kerätään muilta teollisuudenaloilta esim. puuvillaa käytöstä hylätyistä t-paidoista, nahkaa, metalleja ja lasia. Kierrätysmateriaaleista luodaan uusia ja kauniita tuotteita, jotka eivät kuluta ympäristöämme. Luonnollisten materiaalien kauneutta arvostetaan.  

Käsityö­taito

Käsityöläisen ja kauniin käsintehdyn tuotteen suhteesta syntyy tarina. Näin syntyy tuote, joka ei ole massatuote, vaan yksilöllisesti muotoitu ja valmistettu ja jollaista ei ole toista. Toimittajien perinteiset käsityötaidot ovat aikojen saatossa siirtyneet sukupolvelta toiselle. Tätä vanhaa osaamista arvostetaan Nkukulla suuresti ja toivotaan sen osaamisen myös jatkuvan. Jokaisen tuotteen yksilöllistä luonnetta rakastetaan ja uskotaan, että juuri tämä on se, mikä erottaa Nkukun muista. Nkukulla on halu ja tahto suojella käden tekemisen taitoja.

Tutustu ihaniin Nkuku tuotteisiin täällä!

Käsityötä – reilua kauppaa – yksilöllistä, boheemia

Ian Snow on jo lähes 40 vuoden ajan tehnyt kauppaa, joka pohjautuu eettisiin sitoumuksiin ja reilun kaupan (Fair Trade) periaatteisiin. Työtä on tehty suhteessa niin tavarantoimittajiin, tuotteiden valmistajiin kuin asiakkaisiinkin. Heillä on halu palvella asiakkaitaan reilulla ja läpinäkyvällä tavalla ja tehdä töitä sen eteen, että asiakkaiden on mahdollista tehdä ostopäätökset tietäen kuinka ja missä tuote on tehty ja ketkä ovat tuotannossa mukana. Samalla kun uusia ja innovatiivisia tuotteita ja ideoita etsitään, pyritään myös säilyttämään valmistajat pitkällä tähtäyksellä. Näin tuetaan ja autetaan vähäosaisia tuottajia ja niitä valmistajia, jotka ovat työskennelleet lujasti menestyksensä eteen.

Lue lisää Ian Snown tarinasta täältä 

Ian Snow Fair Trade tuotteisiin voit tutustua tästä 

Naturette -tuotteet ovat kotimaisia, 100% luonnollisia, biohajoavia tuotteita ilman keinotekoisia ja haitallisia ainesosia. Ympäristöystävällisyys ja eettisyys on huomioitu aina tuotteen valmistuksesta sen hävittämiseen. Tuotteiden valmistuksessa ei missään vaiheessa hyväksytä eläinkokeita. Naturette lahjoittaa Suomen luonnonsuojeluliitolle jokaisesta myydystä tuotteesta 5 %.Näin olemme yhdessä mukana turvaamassa yhteistä hyvää ja taistelemassa saasteita vastaan.

Naturetten tarinasta voit lukea lisää tästä 

Naturetten ympäristöä säästäviin tuotteisiin pääset tästä 

 

The Tartan Blanket Co on kierrätysvillasta valmistettujen torkkupeitteiden ja -retkipeitteiden takana. Yritystä luotsaa omistajapariskunta Emily ja Fergus Edinburghista. 

Skottiruudulliset peitteet on perinteisesti valmistettu villasta tai kasmirvillasta, eli ne ovat täyttä luonnonmateriaalia ja siten tukevat kestävää kehitystä. Tämän omistajapariskunta näkeekin todella tärkeäksi vastapainoksi nykymaailman nopeasti vaihtuvalle muodille ja kertakäyttötuotteille. Kierrätysvillaiset torkkupeitteet on valmistettu hyödyntämällä tekstiilituotannossa syntynyttä ylijäämämateriaalia, joka muutoin joutuisi kaatopaikalle. Näin tuotteet tukevat kestävää kehitystä monin tavoin, mikä on hyväksi ympäristöllemme. Tuotteet on valmistettu Intiassa kutomossa, jossa noudatetaan eettisiä periaatteita.

Perinteistä skottiruudullista designvalikoimaa Tartan Blanket Co on laajentanut yksinkertaisilla moderneilla kuoseilla, jotka kestävät aikaa. 

Tänä päivänä Tartan Blanket Co on joukko luovia, ahkeria ja innostuneita ihmisiä, jotka aidosti rakastavat sitä mitä tekevät. 

Tartan Blanket Co tuotteisiin voit tutustua tästä 

Yrityksestä voit lukea lisää täältä 

Ota meihin yhteyttä tällä lomakkeella!

4 + 11 =